הפיתוח שיאריך את חיי חולי סרטן המוח
אביה של ד”ר אסנת אשור-פביאן חלה בסרטן המוח והיא החליטה לעשות הכל כדי להאריך את חייו. יחד עם בעלה עופר, פיתחה את ה – Musli Thyropeutics שמשפר את שיעורי ההישרדות של חולים באמצעות דיכוי בלוטת התריס. עכשיו הפטנט משתתף בתחרות סטארט אפ
אסף זגריזקפורסם: 24.05.16 , 16:58
לאחר שאביה של ד”ר אסנת אשור-פביאן חלה בסרטן המוח, היא קראה כל מאמר אפשרי עד שבחרה לנסות פטנט די פשוט שאפשר לו לחיות עוד שנים רבות בחיק המשפחה. לאחר פטירתו היא הפכה יחד עם בעלה עופר את הפטנט לחברה Musli Thyropeutics, על שם אביה וכעת הם מגייסים הון שיאפשר לבחון את יעילות הטיפול לחולים נוספים.
“אבא שלי חלה ולא היה כל כך מה לעשות. ברגעים כאלו או שאתה מוותר או שאתה מנסה משהו. הפכתי הרבה אבנים בדרך, קראתי כל מאמר שיצא על סרטן במוח, עד שהגעתי לרופא מארה”ב שהיתה לו תצפית מאוד מעניינת והוא התחיל לטפל בחולים ואמרתי ששווה לנסות. ידעתי מה יקרה אם לא ננסה”, מספרת ל-ynet ד”ר אוסנת אשור- פביאן.
“יצרתי איתו קשר והוא סיפר לי מה שהוא נהג לעשות עם חולים – דיכא להם את בלוטת התריס כי הוא חשב שיש קשר בין רמות הפעילות של הבלוטה ובין התקדמות הסרטן. היו הרבה מאוד מחקרים ועדויות ספורדיות מבעלי חיים ומחולים ו-100 שנות מידע שהצטבר בנושא שתמכו בכוון שהוא הציע”, היא אומרת.
הגידול החל לסגת תוך חודש
הרופא שאותו פגשה, ד”ר אלק הרצברגס, הצליח לשלש למטופלים עם סרטן המוח את יכולת ההשרדות מול המחלה באמצעות דיכוי בלוטת התריס. פביאן החליטה לטפל באביה: “ראינו תגובה מאוד מהירה לטיפול. ממש תוך חודש הגידול התחיל לסגת ובהמשך הדרך מצאנו שאפשר לשפר את הטיפול בדרכים שונות וזה בעצם הפטנט של החברה שלנו היום, ככה החזקתי את אבא שלי בסופו של דבר כמעט 5 שנים”.
חמש שנים במונחים של אביה של ד”ר פביאן הם זמן רב. “זה סרטן שאפשר לשרוד איתו שנה, אולי כמה חודשים יותר. אצל אבא שלי שהוא היה במצב לא ניתוחי, הרופאים נתנו את מחצית הזמן”, מעידה אסנת.
האם חששת שהטיפול יכול להכשל?
“זה יכול היה גם לא להצליח. זה היה סיכון אבל כשאומרים לך שיש לו מספר חודשים אתה מבין שאין לך מה להפסיד. כל אחד נוהג אחרת אבל כך אני בחרתי”.
ואיך גייסת את הכוחות כדי להפיץ את הבשורה?
“אחרי שראינו את זה על אבא שלי ממקור ראשון, הבנו שלתת לזה להשאר במסגרת הסיפור המשפחתי שלנו זו טעות. רצינו לנסות לראות אם אפשר לעזור לעוד אנשים והדרך היא כמובן בביצוע מחקר קליני מסודר ורישום פטנט על שילוב התרופות שיצרנו.
למעשה, הפיתוח של ד”ר אלק הרצברגס וד”ר אשור- פביאן מתייחס לבלוטת התריס שמייצרת את ההורמון T4 וכל תא בגוף ממיר אותו להורמון T3 שהוא ההורמון הביולוגי, בו משתמשים התאים הבריאים בגופנו.
התא הסרטני מצא דרך להשתמש ישירות בהורמון T4 כדי לקדם את התהליך הסרטני. הגישה הטיפולית שפיתחו מבוססת על הורדת רמת ההורמון T4 תוך מתן תוסף של ההורמון T3. כך הגוף למעשה מתאזן כשהוא לא סובל מתת פעילות של בלוטת התריס ובכל זאת רמת ההורמון לו הסרטן זקוק נמוכה מאוד.
את החברה החדשה הקימה ד”ר פביאן יחד עם בעלה, עופר שמספר: “המסר הכי חשוב שרצינו להעביר הוא שלפעמים למחלה כל כך קשה יש פתרונות יחסית פשוטים, זמינים וקלים ומבלי להכנס להשקעה כספית עצומה ועשרות שנים של מחקרים. זה תחום חדש לגמרי ברפואה שבו אנו ממצבים מחדש תרופות קיימות בהשקעה כספית קטנה יחסית”.
“היום הרגולטור מכיר בזה ומקדם את זה ל-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) יש מסלולים שבאים להקל על אישור התרופות האלה. גם וויאגרה במקור טיפלה בבעיות לב והיום משתמשים בה גם לבעיות של אין- אונות”.
האם זו תהיה בשורה לחולי סרטן נוספים?
אותה לוגיקה טיפולית עשויה לעזור לעוד סוגים של סרטן ולמעשה הרבה מהסרטנים האגרסיביים משתמשים בהורמון T4 להתקדמות המחלה. הגשנו לפני חודש בקשת מענק גדולה לאיחוד האירופי לביצוע מחקר גדול מאוד על 400 חולי סרטן עם גרורות במוח. זו בעיה נפוצה בהרבה סוגי סרטן ותוחלת החיים היא נמוכה מאוד.
כמה יעלה טיפול מהסוג הזה?
עלות טיפול לסרטן לפי המחקרים קפצה ל-120 עד 150 אלף דולר בשנה. התרופה הזו תתומחר במאות בודדים של דולרים לחודש.
בני הזוג מספרים: “קיבלנו השקעה ראשונית ועם התקציב הזה התחלנו מחקר קליני באיכילוב כשלראשונה בצורה מסודרת, עם מעקב מסודר, ניתן השילוב התרופתי שפותח.
“היום אנחנו בתהליך מול ה-FDA שייקח בסביבות השנתיים-שלוש כדי להשיג את האישורים הרגולטוריים. על מנת לעשות זאת אנו זקוקים לחמישה מיליון דולר, צריך להבין שבמונחים של עולם התרופות זה סכום לא גבוה בכלל”.
את התקציב הדרוש למחקר ינסו הזוג פביאן להשיג באמצעות השתתפותם במתחם הסטארט אפים בתערוכת IATI BIOMED שנפתחת מהיום ותשתתף בתחרות הסטרטאפים שתתקיים במסגרת התערוכה, תחת אחד הנושאים הבולטים בכנס השנה: Early Stage Challenges and Opportunities
Sources: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4807292,00.html
http://www.msn.com/he-il/news/other/%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%A9%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%97/ar-BBtpO6v?li=BBqrXX3